Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Sund mad og gode måltidsoplevelser er vigtige for børns sundhed og trivsel

Måltid er et læringsrum som støtter børnefælleskaber

Måltiderne skaber grobund for læring og med gode rammer om måltiderne kan børn udvikle deres spisevaner, indgå i et socialt fællesskab med andre børn, og deres praktiske kompetencer og kritiske bevidsthed udvides.

For at skabe en tryg og nærværende stemning omkring bordet, er børnene delt op i mindre grupper med en voksen, når vi spiser. I løbet af måltidet er der tid til stille snak både om maden, dagen og om det børnene hver især har oplevet. Børnene lærer at vente efter tur og tage hensyn til hinanden. De ældste vuggestuebørn lærer at øse mad op på tallerken og at spise med kniv og gaffel.

Sund hjemmelavet mad

Alle måltider i vuggestuen tilberedes fra bunden af vores ”køkkendame”, som har en erneæringsfaglig uddannelse som køkkenassistent. Hun planlægger alle måltider og udformer dem på baggrund Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Hver uge hænger hun en ny oversigt over ugens måltider op. Oversigten hænger ved køkkenet, så du som forældre kan følge med i hvad måltiderne byder på i ugens løb. I Vuggestuen Tornhøj går vi op i økologi og maden i vuggestuen er, så vidt muligt, baseret på økologiske råvarer (60-90 % af vores mad er økologisk).

Vi tilbyder følgende måltider

Morgenmad

Kommer jeres barn før 7:15, er der mulighed for at få morgenmad i vuggestuen. Morgenmaden består typisk af havregrød med hjemmelavet frugtmos oven på.

Formiddagsmad

Kl. 9.00 tilbydes der et formiddagsmåltid, der består af rugbrød med smør og gnavegrøntsager dertil. En dag om ugen får børnene A38 med hjemmelavet müsli på. Formiddagsmåltidet ser vi også som et samlingsmåltid, hvor vi siger hej til alle og fortæller børnene, hvad der skal ske i løbet af formiddagen.

Frokost

Kl. 10.45 serveres der frokost. Frokosten består af et varmt måltid fire dage om ugen og kold mad (madder) en dag om ugen, typisk fredag.

Eftermiddagsmad

Kl. 14.00 serveres der eftermiddagsmad med friskbagt brød, frugt og mælk (mælk fra 1 år). De børn der sover længere, får tilbudt det samme, når de vågner.

De små børn har deres egen rytme i løbet af dagen og bliver tilbudt mad som det passer ind i deres rytme, hvis ikke de er vågne ved de fastsatte spisetider.